Terugblik 10 jarig jubileum DKS

MAART 2021
Wegens COVID konden we in maart 2021 niets fysieks organiseren. De kans om ziek te worden was te groot.

Op 27 maart hadden we een online familie quiz georganiseerd. Dit was een groot succes! Alle deelnemers ontvingen een snackpakket door de brievenbus. En er waren prijzen voor elk team (met dank aan Center Parcs De Kempervennen!) plus een beker voor het winnend team. Met dank aan Joop en Kim, het waren fantastische quizmasters!

JUNI 2021
Op zondag 27 juni hadden we een bingomiddag voor de deelnemers KIDS en TEENS. Met mooie cadeaus geschonken door lokale ondernemers.
Het was een super gezellige middag op locatie Center Parcs De Kempervennen. De deelnemers hebben erg genoten. Er waren supermooie prijzen te winnen en iedereen ging met minstens 2 cadeaus naar huis.

OKTOBER 2021

Lezing van Judith Visser
Voor ouders en ander geïnteresseerden was er op 30 september een lezing van Judith Visser (Asperger),  schrijfster van o.a. de boeken Zondagskind en Zondagsleven. Wat een geweldige avond! Er waren meer dan 80 deelnemers, boven verwachting!

Tijden de bijeenkomst was er live muziek door gitarist Bas, voormalige deelnemer van DKS.
We hadden een doorlopend PowerPoint laten maken door Get Praut van 10 jaar DKS met alle hoogtepunten. Deze draaide tijdens de binnenkomst met de muziek van Bas op de achtergrond.  Je kunt hier deze leuke presentatie terugkijken. En we hadden een presentatie tentoongesteld van onze materialen, zoals een oorkonde, beeldje, mappen met foto’s, graffiti kunstwerk en banners. Om alles compleet te maken was er koffie, thee of water met een lekkere bonbon erbij voor de gasten.

Op elke stoel stond een tasje klaar met ons promotiemateriaal, onze pen en schrijfblokje, onze nieuwste flyer, een flyer van Iets Drinken, een flyer van Get Praut (onze webdesigner en steun en toeverlaat op allerlei gebied), een flyer van AIC De Kempen (Autisme Informatie Centrum) en natuurlijk ook een van onze sponsoren van dit moment Center Parcs De Kempervennen en van supermarkt PLUS van Huijgevoort Eersel (die momenteel een campagne heeft om verenigingen te sponsoren).

De voorzitter Corrie opende met een welkom aan de deelnemers en een bijzonder welkom aan een voormalig vrijwilligster Pia, die bij de start van het ouderinitiatief betrokken was. Pia, coördinator van AIC De Kempen, draagt ons nog steeds een warm hart toe, we hebben nog steeds een fijne samenwerking met haar.

Toen was het de beurt aan Judith Visser, schrijfster van o.a. het boek Zondagskind en de opvolger Zondagsleven. Het is het levensverhaal over haar autisme (Asperger) in romanvorm.
Judith werd begeleid door haar hulphond Yuriko, een van haar wolfshonden en grote steun en toeverlaat! Op een ontspannen en luchtige manier kan ze haar leven beschrijven. Een leven wat amper te beschrijven is, met veel hobbels en problemen, maar ook met de geweldige ondersteuning van haar ouders. Ze pleit voor een ander schoolsysteem, accepteren dat niet ieder mens (veel) sociale contacten nodig heeft en regie over eigen leven (op welke manier dan ook). Voor haar is lezingen geven een rol die ze op zich neemt, waardoor het voor haar mogelijk is, maar wel veel energie vergt! 50 minuten lang!

De deelnemers waren een en al oor. Er hing een warme sfeer in de zaal. Een korte pauze en verder met vragen van deelnemers uit de zaal, die gesteld konden worden aan Judith.
We sloten af met een attentie (chocolade waar ze dol op is) voor Judith en iets lekkers voor Yuriko de hulphond.

Nadien konden de kopers van haar boek het boek laten signeren door Judith. Ze was moe, maar zeer voldaan.  Ze had genoten en was zeer te spreken over de hartelijke ontvangst die wij geboden hadden. 

Daarna hebben we de vrijwilligers nog even in het zonnetje gezet en hebben we ze, inclusief Judith op de foto gezet.

Stichting De Kempen Specials 10 jaar! We hopen dat we ons op deze manier op de kaart hebben gezet!

Hoe dan ook. wij blijven knokken voor onze jongeren, zodat ook zij goed hun weg kunnen vinden in deze complexe maatschappij waarin mensen met autisme vaak niet goed begrepen worden!