Fotoverslag kids 12-10-2019 pompoen snijden

Op zaterdag 12-10-2019 zijn we met de kids naar Vessem gegaan.
Daar hadden we afgesproken met Franca en Fransje de Beijer, om pompoenen te gaan uitsnijden.
Toen we aan kwamen rijden zagen we al overal pompoenen liggen, in alle soorten, kleuren en formaten.

We mochten direct een mooie pompoen uitzoeken, en Fransje liet even zien hoe we de top van de pompoen eraf konden snijden. Vervolgens begon het ‘brassen’. De pompoen moet namelijk eerst leeg gemaakt worden. Gelukkig konden de mama’s helpen, en hadden we plastic handschoenen, voor diegene die het vies vonden.

Franca en Fransje hadden verschillende mesjes en schrapers die het uithollen van de pompoen een stuk makkelijker maakten. Toch was het best nog even werk. Nadat ze netjes leeg waren was het dus ook even tijd voor een pauze. Een lekker kopje koffie/thee of glaasje ranja, met een plak zelfgebakken pompoen cake.

Intussen had Fransje een vel papier met allerlei voorbeelden voor pompoenen bij iedereen neergelegd, dat konden we gebruiken voor ideeën. Maar we hadden zo’n creatieve groep, dat iedereen een eigen idee wou gebruiken. Eerst moest het op de pompoen getekend worden, zodat we wisten waar we moesten gaan snijden.

Alle voorbereidingen waren klaar, nu begon het uitsnijden van de pompoen dan ook echt. We gingen allemaal met grote concentratie aan het werk. Soms ging er iets niet helemaal zoals we wilden, maar dan konden anderen helpen met ideeën wat we er dan van konden maken.
Nadat we klaar waren met het uitsnijden, hebben sommige kinderen de pompoen nog verder opgeleukt met verf.

Omdat we allemaal wel heel nieuwsgierig waren naar hoe de pompoen, met een lampje erin, er in het donker uit zou zien, mochten we het in een apart, donker hok uit testen.
Wauw, ze zagen er allemaal super gaaf uit!

Vervolgens hebben Franca en Fransje ons nog mee genomen hun akker op. Ze hebben laten zien waar en hoe de pompoenen groeiden, en dat ze ook nog andere dingen verbouwden. We mochten alles vragen wat we wilden, en kregen overal duidelijk antwoord op.

Het was weer een super gave, gezellige, leuke, creatieve middag!