Verslag Luchtmacht 31 mei 2017

Op woensdag 31 mei waren we welkom op vliegbasis Eindhoven. Met 8 kinderen gingen we op bezoek bij de luchtmacht! Een geweldige kans om op deze militaire vliegbasis rond te kijken. Bryan werkt als piloot bij de luchtmacht en wilde ons hier graag rondleiden. Hij kwam ons bij het grote vliegtuig wat buiten het terrein staat verwelkomen. Natuurlijk werd direct een groepsfoto gemaakt bij dit prachtige vliegtuig.

Na de veiligheidscheck mochten we het terrein op. We keken onze ogen uit naar alle vliegtuigen die we onderweg zagen. We reden naar de trainingsruimte waar de leerling vliegtuigmonteurs aan het werk waren. Hier mochten we een F16 (straaljager) en een Fokker bekijken. Een echte F16 van zo dichtbij zien, dat is wel erg bijzonder. De kinderen wilden alles weten over het vliegen in deze straaljager en over de bommen. In de Fokker mochten we ook in het vliegtuig rondlopen en zelf even achter de stuurknuppel zitten. De ruimte waar de militairen zitten tijdens de vlucht, is toch wel heel anders dan in een regulier passagiersvliegtuig. Leuk om even te doen alsof ze echte militairen zijn en op de brancard liggen of in de stoelen zitten. De kinderen vonden het erg leuk om rond te kijken en uitleg te krijgen van de militairen. Ze konden alle vragen stellen die ze maar konden bedenken.

Na wat lekkers gegeten en gedronken te hebben, had Bryan nog een verrassing geregeld. We mochten een echte Hercules bekijken. Dit is een enorm groot vrachtvliegtuig, heel gaaf om hier bij rond te lopen. Bryan vliegt zelf als piloot in deze vliegtuigen, dus dat maakte het extra leuk om deze te bekijken.

Bij het afscheid kregen de kinderen een tas met allerlei leuke spullen van de luchtmacht, zodat ze thuis zelf ook een vliegtuig of straaljager konden maken. Natuurlijk hadden we ook voor Bryan een leuke attentie om hem te bedanken voor dit geweldige bezoek.

Het was een super leuke middag. Bryan en alle militairen van vliegbasis Eindhoven: Heel hartelijk bedankt!