Verslag Bedrijfsbezoek Bruns 8 april 2017 

Zaterdag 8 april werden we ontvangen bij rijksmoment De Ploeg in Bergeijk waar het bedrijf Bruns is gevestigd. Peter van Ham stond ons al op te wachten.

We hebben onze jassen uit gedaan en zijn naar een vergaderruimte gegaan waar koffie, thee, ranja en cake klaar stond. Nadat iedereen wat te drinken had, gaf Peter uitleg over wat ze bij Bruns allemaal maken. Hij liet filmpjes zien van Thechnopolis, Druif, Philipsmuseum en het watermuseum, In het watermuseum word je in een film gemonteerd door middel van een scherm. Bij al deze musea heeft Bruns de vitrines, de spelletjes, de kasten om de spelletjes e.d. gemaakt. Eigenlijk maken ze alles wat er in het museum te zien is. Veel wordt zelf in de eigen fabriek gemaakt, maar er worden ook dingen uitbesteed die ze zelf niet kunnen maken. Na de filmpjes mochten we in de fabriek kijken.

In de werkplaats hebben we bij verschillende afdelingen gekeken wat ze aan het maken waren. Op dit moment waren ze heel veel voor lego aan het maken. We hebben een auto gezien van hout en huisjes. Ze hebben een timmerafdeling, een afdeling waar het hout gespoten wordt (de spuiterij), er stond een grote 3d freesmachine die een hoofd van een legopoppetje aan het maken was. Er was zelfs een zebrapad tussen de twee werkplaatsen in. We hebben ook een kijkje genomen in de kantine. Verder naar de elektronica afdeling en elektromechanische afdeling waar licht en geluid in de huisjes en kijktorens ingebouwd worden. Er was een zeefdruk afdeling, een 3d printer en nog veel meer.

Tot slot gingen we nog naar de kantoortuin waar alles wordt bedacht en uitgetekend. De kinderen en ook de ouders hebben hun ogen uit gekeken. Peter wist heel veel te vertellen over de werkzaamheden bij Bruns en kon al onze vragen beantwoorden.

Na de rondleiding hebben we een groepsfoto gemaakt in de showroom en zijn nog even terug naar de vergaderruimte gegaan. Daar kreeg Peter voor zijn presentatie en rondleiding van ons allen een grote doos Merci aangeboden.

Het was een geslaagde ochtend en we bedanken Peter dat hij ons uitleg en een rondleiding wilde geven bij Bruns.