12-2016: Terugblik op 5 jarig bestaan

Over afgelopen 5 jaar is veel te vertellen. Enkele hoogte punten hierbij . We hebben jongeren de kans geboden elkaar te ontmoeten, en sociale contacten met elkaar aan te gaan. Dit in een veilige omgeving . We hebben mooie vriendschappen zien groeien, maar ook de persoonlijkheid van de deelnemers!
Leuk dat ze buiten de DKS ook met elkaar activiteiten zijn gaan ondernemen.
Ons doel is voor de eerste groep deelnemers bereikt ! Dit stimuleert ons zeker om door te gaan !
Onze inzet werd ook nog eens extra beloond toen we drie jaar bestonden. De waarde en waardering voor ons initiatief werd door stichting kiemkracht erkent , zodat we in 2014 de Kiemkrachtprijs in ontvangst mochten nemen. Een mooi zilveren beeldje in de vorm van een wijnrank een oorkonde, en een prachtig geldbedrag. Voor ons een mooie gelegenheid om ons initiatief te kunnen laten groeien.
Dit gebeurde.
We hebben ons aangesloten bij de landelijke organisatie ” Iets Drinken ” Een netwerkborrel voor mensen met een normale intelligentie vanaf 18 jaar met ass. Ook deze groep kan elkaar een keer per maand ontmoeten . Zie website ” iets drinken ” stichting associale kaart.

In Maart 2016 bestonden we officieel 5 jaar. Reden voor een feestje, ons eerste lustrum !
Omdat het een periode is met veel feestdagen, besloten we om het in het najaar groots te gaan vieren met een open dag . Onze oude/ nieuwe deelnemers hebben in Maart al een etentje aangeboden gekregen, om dit te vieren. Er waren er veel aanwezig. Een gezellige avond, en leuk om weer eens bij te kletsen en terug te kijken.

Ondertussen werden we ook benaderd door Get Praut , die een aanbod deed om voor ons een nieuwe website te bouwen, nadat onze vorige helaas gehackt was. We kunnen niet zonder goede site !
Er is er ook nog een enthousiaste ouder gevonden, die graag voor de jonge kinderen activiteiten wilde gaan organiseren, wat al langer op ons wensenlijstje stond.
Nu hebben we voor iedere leeftijd vanaf 7 jaar een doorstroom mogelijkheid.
KIDS 7-12 jaar TEENS 12-19 jaar Iets Drinken vanaf 18 jaar.

We willen graag mogelijkheden bieden aan iedereen, die zelf minder goed in staat is om sociale contacten aan te gaan, of te onderhouden !

Ook de media heeft ons verhaal, over ons eerste lustrum in de kranten vermeld, Chapeau !
Hopelijk hebben we op deze manier veel mensen bereikt, voor wie ons initiatief geschikt zal zijn.

Voor de open dag hebben we alle “oud vrijwilligers” en mede oprichters uitgenodigd. Maar natuurlijk ook onze deelnemers. Leuk dat ze kwamen.
We hebben ook een aantal nieuwe mensen mogen verwelkomen, die interesse hebben in ons initiatief !
Er was een springkussen aanwezig, een dartbord, sjoelbak, voetbalspel etc. en natuurlijk mocht de playstation niet ontbreken.
Verder werden er verse wafels gebakken, was het geheel versierd met ballonnen en hingen er foto collage s van voorgaande activiteiten.
Om 15.00 u zou onze nieuwe website officieel geopend worden. Natuurlijk niet nadat er even een officieel moment was. Diverse mensen werden voor hun inzet bedankt, waaronder ook de GGzE omdat zij ons de mogelijkheid bieden om steeds gratis van hun pand gebruik te maken. Op deze manier kunnen wij het lidmaatschap kosteloos houden.
Thed en Koen twee “oud” deelnemers, en nu vrijwilliger bij iets drinken openden de website.Dit deden ze door middel van het doorknippen van een lint.
De nieuwe website officieel online !

Kortom een super gezellige, sfeervolle middag!

We hopen komende periode weer veel nieuwe deelnemers te mogen begroeten.
OP NAAR DE 10 JAAR !!!!!