Verslag Brandweer DKS kids

13-11-2016

Zondag 13 november zijn we op bezoek geweest bij de brandweer in Eersel. Harrie en Michael stonden al op de 6 kinderen en hun ouders te wachten om hen een geweldige middag te laten beleven. Harrie is bevelvoerder en Michael chauffeur van de brandweerwagens in Eersel.

Allereerst konden de kids alle vragen stellen die ze konden bedenken. Duidelijk en vol enthousiasme werd alles uitgelegd. Omdat de kinderen graag wilden weten hoe de brandweer contact heeft met de meldkamer in Eindhoven, liet Harrie zien hoe dit werkt. Via een soort walkie-talkie riep hij de wachtkamer op om te vertellen dat hij met een excursie bezig was. De kinderen vonden het erg leuk om de reacties van de meldkamer te horen. Ook de piepers waarmee de brandweermannen worden opgeroepen als er brand is, mochten ze vasthouden en bedienen.We gingen de brandweerpakken bekijken en leerden dat je hieraan kunt zien wie de bevelvoerder (baas) is en wie nog aan het leren is om brandweerman te worden.

En toen waren daar natuurlijk de brandweerwagens. Er stonden 2 grote wagens, een om branden te blussen en een voor bergingswerkzaamheden. De jongens mochten in de wagens zitten en kregen uitleg over alle apparaten die daar lagen, zoals een warmtemeter die ze zelf mochten uitproberen. Michael is chauffeur van de brandweerwagens, zodat alle kinderen die wilden een stukje mee mochten rijden. Vanuit de kazerne reden ze naar de parkeerplaats achter het gebouw. Natuurlijk gingen de sirene en zwaailichten even aan. Super gaaf vonden ze dat!

Buiten konden we de bluswagen extra goed bekijken. De lampen gingen omhoog en de ladder die bovenop het dak zit ging ook omhoog. De jongens konden alles bekijken en mochten overal aankomen. En dat deden ze ook volop. Hierna weer instappen en een kort ritje terug de kazerne in. Daar bekeken we de andere wagen, zodat de kinderen goed het verschil tussen de bluswagen en de bergingswagen konden bekijken. Uiteraard gingen ze allemaal nog even achter het stuur in de wagens zitten. Er werden volop foto’s gemaakt, zowel door de ouders als de kinderen zelf.

Nog even een groepsfoto als echte stoere brandweermannen op een rij voor de brandweerwagen. Terug in de kantine checkten Harrie en Michael of de kinderen nog vragen hadden. Alles was duidelijk, de jongens hebben veel geleerd. Lars overhandigde een grote doos Merci aan de brandweermannen om hen te bedanken voor de geweldige middag.

Niet alleen voor de kinderen was het een super leuke middag, ook de ouders hebben veel geleerd van dit bezoek. Harrie en Michael nogmaals heel hartelijk bedankt!

img_7857

img_7759

img_7764